Björknäsgymnasiet | Boden

Skolan med framtiden i centrum

Björknäsgymnasiet ligger centralt i Boden med närhet till allt; naturområden, ishall, fotbollsplan, vatten, bad, kulturområde och stadskärna. Detta skapar möjligheter till ett hälsosamt aktivt lärande. Skolan jobbar tillsammans med det lokala näringslivet för att skapa goda förutsättningar för utveckling.

Björknäsgymnasiet är en skola där du som elev tillsammans med lärare och övrig personal kan jobba i nuet med siktet mot framtiden. Idag säger man att 66% av er millenials (barn uppvuxna eller födda på 2000-talet) kommer att arbeta i yrken som ännu inte finns. Det är här hos oss du får utbildningen att klara av det!

Vår ambition är att ge dig de bästa förutsättningarna för det livslånga lärandet. Detta gör vi genom att fokusera på kunskaper, delaktighet, ansvarstagande och ledarskap. Det arbetet pågår självklart inom dina vanliga kurser men också inom arbetet med HEL (=hälsa, elev, livsstil). Vi arbetar utifrån en övertygelse om att du som elev kan och vill ta ansvar för din utbildning.

Hos oss vill vi att du ska hitta början till din framtid. Vi erbjuder många olika program, med flera inriktningar som ger dig möjligheter att utveckla just dina intressen och skapa din framtid.

Vi är certifierade både som Teknikcollege och som Motorbranschcollege samt att Samhällsvetenskapsprogrammet är en del av Bernadottegymnasierna i Sverige. Vi erbjuder även ett påbyggnadsår, TE4 inom Teknikprogrammet med inriktning mot dataspelutveckling. Detta är en vidareutbildning till gymnasieingenjör och bedrivs i nära samverkan med dataspelbranschen.

Hösten 2022 startade vi International Baccalaureate Diploma Programme, en utbildning på engelska som finns i mer än 140 av världens länder och öppnar dörrarna till världen efter gymnasiet. Med en internationellt gångbar examen och ett globalt mindset har du alla möjligheter att söka universitet och karriär i Sverige eller utlandet.

Björknäsgymnasiet deltar i flera internationella projekt och under din studietid kan det mycket väl hända att du kommer att möta och jobba tillsammans med elever från andra skolor, orter och länder.

Välkommen att börja skapa grunden till din framtid här med oss!

Utbildningar

Bygg- och anläggningsprogrammet
Anläggningsfordon
Husbyggnad

Ekonomiprogrammet
Ekonomi

El- och energiprogrammet
Elteknik

Estetiska programmet
Musik
Särskild variant med inriktning mot spel och spelutveckling

Fordons- och transportprogrammet
Lastbil och mobila maskiner
Personbil
Transport

International Baccalaureate, IB

Introduktionsprogrammen
Programinriktat val
Yrkesintroduktion
Individuellt alternativ
Språkintroduktion

Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Kök och servering

Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet / Teknikcollege
Design och produktutveckling
Informations- och medieteknik

Vård- och omsorgsprogrammet 

Nationell idrottsutbildning (NIU)
– Handboll och skidskytte

Anpassad gymnasieskola
Individuella programmet
Nationella program:
– Hantverk och produktion
– Administration, handel och varuhantering