Älvsbyns gymnasium | Älvsbyn

Utbildning för livet i möjligheternas skola

I Norrbottens Pärla, Älvsbyn finns en modern gymnasieskola med både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Våra elever trivs och känner sig trygga i vår skolmiljö, och vårt motto är att Alla ska lyckas! I nära samarbete med natur, samhälle och näringsliv formar vi vår utbildning. Hos oss ser vi olikheter som en tillgång och en styrka.

Älvsbyns Gymnasium är en skola med ca. 200 elever. Skolan ligger mitt i Älvsbyn med närhet till sporthall, badhus och nära skid- och orienteringsspår. Inom 5 minuter promenerar du till folkhögskolan där många av våra idrottselever bor under skoltiden.

På skolan finns åtta nationella program. Atmosfären på skolan genomsyras av närhet. Som elev har du god kontakt och mycket stöd av dina lärare, mycket tack vare att undervisningsgrupperna är små. Som elev får du en egen dator som följer med dig under hela studietiden och du har möjlighet att köpa den efter utbildningens slut.

Vårt gymnasium håller till i fräscha, ljusa lokaler med många olika typer av klassrum och grupprum. I skolans hjärta finns ett torg där man gärna samlas. I anslutning till torget finns vårt fina bibliotek som har en stor bredd och där finns också en fantastisk bibliotekarie som hjälper dig med det du behöver.

Älvsbyns Gymnasium har gjort sig mest känt för sin satsning på olika typer av specialidrott. Vi erbjuder längdskidåkning, skidorientering samt orientering som nationellt godkända idrottsutbildningar.

Du kan oavsett vilket program du går spela ett instrument på skoltid genom kulturskolan. Vårt Bygg- och anläggningsprogram har blivit utsedd av Byggnadsindustrins yrkesnämnd till branschrekommenderad skola.

Väljer du en av våra yrkesutbildningar, t.ex. Bygg- och anläggningsprogrammet, kommer du att ha möjlighet att genomföra stora delar av utbildningen på en eller flera arbetsplatser, genom en så kallad Lärlingsutbildning.

Hoppas att du ska hitta något hos oss som intresserar just dig

För mer information

www.alvsbyn.se/dinframtid

Älvsbynsgymnasium

Utbildningar

Barn och fritidsprogrammet
Pedagogiskt och socialt arbete

Bygg- och anläggningsprogrammet (Lärling)
Husbyggnad
Mark och anläggning

Ekonomiprogrammet
Ekonomi

El- och energiprogrammet (Lärling)
Elteknik

Introduktionsprogrammen
Programinriktat val
Yrkesintroduktion
Individuellt alternativ
Språkintroduktion

Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap
Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap
Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet
Teknikvetenskap

Vård- och omsorgsprogrammet (lärling)

Nationell idrottsutbildning (NIU)
Längdskidor, skidorientering och orientering
Kan läsas från samtliga program